/091212 00h:/

Orkesterprogram


Mälarsalens orkester program hösten 2009 samt våren 2010.

 

Vi öppnar dörrarna  till cafeterian kl 20.00.  Dans kl 21 - 01.00.

 

Om du vill undvika stå i kö. Kom mellan kl 20.00 - 20.30.


Mälarsalen är nu inne på sitt 38:e år. I samma regi !

 

December (2009)

 

Lör  5  Drifters

 

Lör 12 Jenny Sahléns, Lucia och Danskursavslutningsfest.

 

Fre 18 Shake

 

Ingen nyårsdans i år. Fatboy Slim. Internationellt känd DJ och artist från England - bor i USA - uppträder både i Mässhallen och Mälarsalen!

 

DAGENS NYHETER första sidan - och 3 helsidor om Mälarsals-dansen  ! Reportage i FÅR JAG LOV i kommande februari nummer !

 

Över 700 Dansare i genomsnitt de senaste danskvällarna !  Rekordsiffror för 2000 talet !

 

Stockholms populäraste FEST och KONFERENS -lokaler;

 

Mälarsalen / Mässhallens höstevenemang;  Bl a  Kommunal - Karolinska - EU - Lufthansa - Europeiska Polisförbundet -

 

Länsstyrelsen - Företagarna för 2:a året i rad - Internationell Läkarkongress - Sveriges Radio - Italienska Utrikeshandelsinstitutet - Näringslivsdepartementet -

 

Folksam - Rikspolisstryrelsen - Svenska Läkarsällskapet - m fl. Samt ca 2.000 danskurselever.

 

- - -

 

Nyheter inför dansåret  2010.   Entréavgift kr 200.-.  Garderobsavgift kr 30.-.  Tyvärr inga rabatterbjudanden.

 

Januari 2010

 

Tis   5  Tretton d afton Jenny Sahléns

 

Lör  9  Cavalkad

 

Lör 23 Steaplers

 

Fre 29 Wahlströms

 

Februari

 

Lör  6  Drifters

 

Fre 12 Blender

 

Fre 26 Shake

 

Mars

 

Lör  6 Kindbergs och Danskursavslutningsfest

 

Fre 26 Bhonus

 

April

 

Lör 17 Black Jack

 

Fre 23 Jannez

 

Lör 24 Claes Lövgrens

 

Maj

 

Fre  7  Zlips och Danskursavslutningsfest

 

- - -

 

Lördag den 12 december.  Jenny Sahléns orkester samt - traditionsenligt - Luciafirande.  (2009)

 

Höstsäsongen avslutas med Shake fredagen den 18 december.  (2009)

 

 

Vänligen


Hans Ryberg

 

För nöjes skull sedan 1972
Diskussion:Söder Mälarstrand 

Från Wikipedia


Hoppa till: navigering, sök

Hej ! Jag vill göra några väsentliga tillägg ang. Wikipedias information angående München-Bryggeriet på Söder Mälarstrand i Stockholm:

  1. München-Bryggeriet köptes in av Stockholms Kommun av Pripps 1974. Den socialistiska majoriteten bestående av Socialdemokraterna och VPK - nuv. Vänsterpariet kunde genomföra köpet av Pripps Bryggeriet utan opinion av de tre borgerliga partierna. Byggnaderna skulle rivas och Svenska Bostäder - det allmännyttiga bostadsföretaget - skulle få bygga lägenheter utan arkitekttävlan eller konkurrens på en av landets mest känsliga tomter. Detta uppmärksammades endast av Dagens Nyheter med en ca 5 cm lång notis.
  2. Tack vare undertecknads initiativ och kampanj kunde Bryggeriet räddas i samband med riks och kommunalvalet 1976.
  3. Kampanjen att rädda en byggnad i Stockholm är sannolikt det enda exempel på att en byggnad räddats tack vare ett demokratiskt beslut. När almarna i Kungsträdgården räddades berodde detta på att de regerande politikerna vek sig för mediadrevet och demonstrationerna i samband med att att träden skulle sågas ner.
  4. När vi hade fått in ca 20 000 namnunderskrifter mot en rivning började de borgerliga politikerna vädra morgonluft. Moderaterna var de första som gick ut med att om de ville rädda bryggeriet. Så småningom så meddelade även Folkpartiet och sist Centerpartiet att om de borgerliga vann valet så skulle byggnaderna få stå kvar.
  5. Samtliga stockholms stads hederspristagare fram till år 1975 skrev på ett manifest för ett bevarat Bryggeri.Bl a Astrid Lindgren. Det var Evert Taubes sista officiella önskan att kräva Bryggeriet kvar.
  6. Vi ordnade med flera demonstrationer. Med största sannolikhet hade vi den största demonstrationen i Stockholm någonsin mot ett kommunalt taget beslut. Inte några politiska yrkesdemonstranter utan vanliga människor från olika samhällsklasser och i alla åldrar ställde upp för Mälarsalen - Mälarsquash - och för MunchenBryggeriet.
  7. De borgerliga vann valet 1976. Undertecknad var på Svenska Dagbladets första sida ,dagen efter valet , tillsammans med Olof Palme - John Olof Persson -f d finansborgarrådet samt riksdagens talman.
  8. Att sedan de borgerliga partierna saknade visioner och kompetens för att återanvända lokalerna på ett vettigt sätt är en annan sak. Södermalm är landets folkrikaste område. Undertecknad drev den finaste inomhusanläggning inom racket sporter i över 11 år i Munchen-Bryggeriet. Mälarsquash med badminton och pingis. Dessutom klubblokaler - danslokaler - swimmingpool och cafeteria. Detta revs av politikerna helt i onödan. 10 000 ungdomar blev utan lokal. Inte en notis i tidningen.
  9. Wikipedia har lurats att nämna ett företag som förhyrt in sig i Munchen-Bryggeriet. Utan att ta reda på vilka hyresgäster som dominerar lokalerna. Följande hyresgäster borde - första hand - ha nämnts. Mälarsalen. Stockholms och Sveriges mest kända danspalats sedan 1972. Undertecknad har drivit denna dansverksamhet i nära 36 år. Något som är ett svenskt rekord för en året runt driven dansverksamhet i samma regi Något som också är unikt sett ur ett internationellt perspektiv. Mässhallen. "Stockholms vackraste lokal med den finaste utsikten". Enligt Konferenspoolen. Alla ungdomar i Stockholm känner till München-Bryggriet tack vare alla musikkonserter med många av världens och europas mest kända band Bl a Metallica - Deep Purple - Burt Bacharack. I början av juli 2008 var ett 15 tal orkestrar i Accelerators regi på München-Bryggeriet. Den mest kända sångerskan A Duffy uppträdde inför en fullsatt publik på nära 2000 personer. Förutom konserter i Mässhallen hyr världsledande företag in sig för mässor - konferenser - utställningar - banketter mm. Stamkunder är bl a Ericsson - Nokia - Microsoft - Apple - Cisco system - Volvo - Ford - m fl. Riddarfjärdskolan samt Kungl Svenska Balettskolan har sina lokaler i Bryggeriet sedan 1981. Över 10 år före det att något mediaföretag flyttade in i byggnaden. Det av Wikipedia nämnda mediaföretaget kommer att flytta från Bryggeriet under 2009 då de fått nya lokaler i eget hus vid Ringvägen.
  10. Det fanns ett utomordentligt tillfälle för oss att köpa en 3 st av Bryggeriets fastigheter av Stockholms kommun år 2001. Vi bjöd 18 miljoner (!) kronor mera än byggnadsföretaget NCC för att köpa dessa byggnader. Inte till datakontor. Utan för att Stockholms medborgare - besökare turister - skulle ha glädje dessa vackra lokaler och Stans vackraste utsikt. Men. Moderaten sa "NEJ". NCC är en långsiktig och seriös hyresvärd. Det gick bara ca 6 månader så sålde NCC hela Bryggeriet till Goldman Sachs Dallas Texas USA. Ett av de mest kända finansbolagen i världen. På grund av att vi inte fick köpa dessa tre byggnader har nu Stockholmarna gått miste om en lokal på 1 000 kvm som skulle ha blivit ett minibryggeri. Vi hade börjat brygga öl igen på München-Bryggeriet ! Det hade blivit ett nöjescenter av Bryggeriet. Nu blev det datakontor av dessa fina lokaler. Kontor som skulle kunnat ligga i frihamnen el. Rågsved. Representanter för denna finansgrupp försökte - via sitt förvaltningsbolag Newsec - att kasta ut oss från Mälarsalen. I syfte att även där bygga kontorslokaler. Sven Stork som ledde deras förhandlingar fick ett klart besked av undertecknad att detta icke skulle kunna bliva fallet. I stället fick förmodligen den högsta hyra som ålagts någon dans och nöjeslokal i landet. Goldman Sachs sålde år 2007 hela bryggeriet till AFA Försäkringsbolag. Förhandlingar pågår nu att hyra ytterligare lokaler av dem. Eller de lokaler vi skulle ha köpt av Stockholms Stad. Sten Nordin. Hans Ryberg, 217.210.69.66 (diskussion • bidrag) (Wikipediasignatur tillagd i efterhand.) 5 juli 2008 kl. 17.49